میزان شارژ آپارتمان چگونه محاسبه می شود؟

میزان شارژ آپارتمان چگونه محاسبه می شود؟

بر طبق قانون میزان شارژ آپارتمان براساس تعداد نفرات، متراژ ملک،امکانات ساختمان، برخورداری از انبار و پارکینگ، تعداد نیرو های خدماتی اعم از نظافتی و امنیتی محاسبه می شود.

میزان شارژ آپارتمان چگونه محاسبه می شود؟

محاسبه میزان شارژ آپارتمان معمولا توسط مدیر و یا هیئت مدیره با توجه به مسائلی مانند: متراژ ملک، تعداد نفرات ساکن در واحد، امکانات رفاهی ساختمان مانند وای فای مرکزی، برخورداری از انبار و پارکینگ، ، آنتن مرکزی، سرویس تاسیسات سرمایشی و گرمایشی مرکزی،  تعمیر و شارژ آسانسور( معمولا آسانسور ها ماهیانه از سوی شرکت سازنده مورد بررسی واقع می شوند و هزینه ایی را ماهیانه به عنوان شارژ آسانسور از مشترکین خود دریافت میکنند)، نظافت مشاعات اعم از راهروها، پله ها و پارکینگ، پرداخت حقوق نیرو های خدماتی مانند نگهبان، سرایدار و باغبان جزء هزینه های شارژ است. همچنین زیبا سازی نما، تعمیرات لوله های آب و گاز، سیم های برق، درب های الکترونیکی پارکینگ ها، نصب، نگهداری و تعمیر دوربین های مدار بسته، بیمه کردن ساختمان تعمیرات و نگهداری آیفون ها و ... در شارژ آپارتمان لحاظ می شود.

برای محاسبه دقیق میزان شارژ آپارتمان معمولا پیشنهاد می شود که از نرم افزار های مدیریت ساختمان استفاده کرد تا میزان دقیق بودجه و هزینه کرد شارژ به درستی محاسبه شود و از سویی دیگر به راحتی بتوان از امور مالی ساختمان گزارش های مستند و مکتوب تهیه کرد و به ساکنین مجتمع ارائه داد تا امور مالی به درستی و با اطمینان انجام شود.

 

میزان شارژ آپارتمان به روش های مختلف صورت می گیرد.

برای محاسبه ی میزان شارژ   آپارتمان روش ها ی مختلفی در مجتمع ها  ساختمان های مسکونی وجود دارد که با توجه به شرایط ساختمان، مدیر و ساکنین آن اقدام به محاسبه ی میزان شارژ می کنند. در این میان می توان به روش های زیر اشاره کرد:

تعیین میزان شارژ آپارتمان بر اساس متراژ ملک: در این روش  بر اساس متراژ واحد هزینه ی شارژ دریافت می شود و هر چقدر واحد به لحاظ وسعت بزرگتر باشد هزینه شارژ را بیشتر در نظر می گیرند.

تعیین میزان شارژ  آپارتمان  بر اساس تعداد نفرات ساکن در واحد: برای این اساس میزان شارژ براساس هر نفر محاسبه می شود. هر چه تعداد نفرات بیشتر باشد، حق شارژ نیز بیشتر خواهد بود.

تعیین میزان شارژ آپارتمان بر اساس هزینه‌های ساختمان و مجتمع های  مسکونی: در این روش هزینه های مجتمع براساس کل هزینه هایی که برای ساختمان در نظر گرفته شده است بین کلیه واحد ها تقسیم می شود و هر واحد سهم خود را پرداخت می کند.

 تعیین میزان شارژ بر اساس نفر و متراژ ملک: در این روش حق شارژ بر اساس متراژ ملک و تعداد نفرات انجام می پذیرد. به طور مثال برای یک واحد صد متری که سه نفر در آن زندگی می کنند اگر به ازای هر نفر ده  هزار تومان و برای هر متر 800 تومان پرداخت کنند باید در ماه هفتاد هزار تومان حق شارژ بدهد.

تعیین میزان شارژ بر اساس واحد و تعداد نفرات: در این روش مبلغی را به ازای هر متر مربع و به ازای هر نفر دریافت می کند. این شیوه ی مناسبی برای مجتمع هایی است که دارای واحد هایی با متراز ها متفاوت هستند و بیشتر کاربرد تجاری دارد. در اینگونه موارد برای مشاعات هزینه ی جداگانه در نظر گرفته می شود.

تعیین میزان شارژ بر اساس واحد: در این روش واحد ها براساس تعداد خواب هایی که دارند هزینه را شارژ را پرداخت می کنند.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)