نحوه محاسبه شارژ ساختمان چگونه است؟
نحوه محاسبه شارژ ساختمان چگونه است؟
نحوه محاسبه شارژ ساختمان، همواره یکی از مهمترین و سخت ترین وظایف مدیر ساختمان است و می توان گفت که سایر مسائل مربوط به ساختمان به شارژ پرداختی ساکنین مجتمع ختم می شود. شارژ ساختمان در واقع همان بودجه مجتمع می باشد که به صورت ماهیانه از ساکنین دریافت می شود و کلیه ساکنین مجتمع ملزم به پرداخت به موقع حق شارژ خود هستند.
همیشه در مجتمع های مسکونی، اداری و تجاری افرادی پیدا می شوند که به بهانه های مختلف از نحوه محاسبه شارژ ساختمان اظهار نارضایتی می کنند و باعث بر هم زدن نظم ساختمان میشوند، به طوری که برخورد با اینگونه افراد همیشه یکی از دغدغه های مدیران ساختمان است، چون معمولا پاسخ قانع کننده ایی از سوی این افراد شنیده نمی شود و در برخی موارد اختلاف به قدری جدی می شود که کار به مراجع قانونی می کشد.
نحوه محاسبه شارژ ساختمان به چه عواملی بستگی دارد؟
نحوه محاسبه شارژ ساختمان، امری است که توسط مدیر انجام می شود و البته هیئت مدیره بر این موضوع نظارت دارد. برای محاسبه دقیق شارژ ساختمان معمولا پیشنهاد می شود که از نرم افزار های مدیریت ساختمان استفاده کرد تا میزان دقیق بودجه و هزینه کرد شارژ به درستی محاسبه شود و از سویی دیگر به راحتی بتوان از امور مالی ساختمان گزارش های مستند و مکتوب تهیه کرد و به ساکنین مجتمع ارائه داد. اینکه هر ماه چه میزان پول جمع آوری می شود و این مبلغ در کجا هزینه می شود و یا اینکه چه میزان پس انداز و ذخیره می شود سوالاتی است که ساکنین حق دارند از مدیر ساختمان بپرسند و مدیریت موظف است که به صورت دقیق به سوالات و ابهامات آنها پاسخ دهد تا هرگونه سوء تفاهمی برطرف شود.
نحوه محاسبه شارژ ساختمان بستگی به وسعت و بزرگی مجتمع مسکونی و همچنین امکانات رفاهی آن دارد. چنانچه در ساختمانی از نیرو های خدماتی مانند نگهبان و یا سرایدار استفاده شود هزینه ی استخدام آنها به صورت ماهیانه بر عهده ساکنین ساختمان است و در نحوه محاسبه شارژ ساختمان این امر لحاظ می شود.
در نحوه محاسبه ی شارژ ساختمان به نکاتی مانند: متراژ ملک، تعداد نفرات ساکن در واحد، برخورداری از انبار و پارکینگ، امکانات رفاهی ساختمان مانند وای فای مرکزی، آنتن مرکزی، سرویس تاسیسات سرمایشی و گرمایشی مرکزی، نظافت مشاعات اعم از راهروها، پله ها و پارکینگ، تعمیر و شارژ آسانسور( معمولا آسانسور ها ماهیانه از سوی شرکت سازنده مورد بررسی واقع می شوند و هزینه ایی را ماهیانه به عنوان شارژ آسانسور از مشترکین خود دریافت می کنند)، پرداخت حقوق نیروهای خدماتی مانند نگهبان، سرایدار و باغبان جزء هزینه های شارژ است.
همچنین زیبا سازی نما، تعمیرات لوله های آب و گاز، سیم های برق، تعمیرات و نگهداری آیفون ها، درب های الکترونیکی پارکینگ ها، نصب، نگهداری و تعمیر دوربین های مدار بسته، بیمه کردن ساختمان و ... بر نحوه محاسبه شارژ ساختمان تاثیر می گذارد، البته بدیهی است که برخی هزینه ها به صورت ثابت محاسبه می شود مانند هزینه های مربوط به آب، برق، گاز، نظافت و دستمزد نیرو های خدماتی و برخی دیگر از هزینه ها به صورت فصلی و یا سالیانه منظور می شود، مانند تعمیرات ساختمان که متناسب با فصل است و زیبا سازی آن که معمولا به بهانه ی سال نو در اواخر سال انجام می شود.