نگهداری از مشاعات ساختمان چگونه است؟

نگهداری از مشاعات ساختمان چگونه است؟

نگهداری از مشاعات ساختمان را تنها نمی توان محدود به محل و مکان عمومی یک ساختمان کرد. بلکه هر آن چیزی که در قید مالکیت شخص نباشد جزء مشاعات محسوب می شود و همه ی ساکنین نسبت به آن مسئولیت دارند.

نگهداری از مشاعات ساختمان چگونه است؟

نگهداری از مشاعات ساختمان یکی از موضوعات مورد بحث در آپارتمان نشینی و برج نشینی است. مشاعات ساختمان جزء قسمت های عمومی یک ساختمان محسوب می شود و نگهداری از آن بر عهده ی همه ی ساکنین است و همه باید نسبت به آن تعهد داشته باشند.

نگهداری از مشاعات ساختمان را تنها  نمی توان محدود به محل و مکان عمومی یک ساختمان کرد. بلکه هر آن چیزی که در قید مالکیت شخص نباشد جزء مشاعات محسوب می شود و همه ی ساکنین نسبت به آن مسئولیت دارند.  مشاعات ساختمان و مجتمع ها با توجه به امکانات و  وسعت فضایی که دارند داری مشاعات متفاوتی از هم باشند. اما همواره می توان به مواردی اشاره کرد که در کلیه ساختمان ها اعم از مسکونی، تجاری و اداری مشترک است، مانند راهرو ها، راه پله  ها، نمای ساختمان و ... .

بی توجهی به نگهداری از مشاعات ساختمان باعث بروز مشکلات جدی در مجتمع و آپارتمان می شود. مشاعات موضعی است که دو مفهوم متضاد را آن واحد در خود دارد. از یک سو مشاعات ساختمان مربوط به کلیه امکانات و اماکن عمومی ساختمان و آپارتمان است و از سویی دیگر ساکنین باید آن را به عنوان جزیی از ملک شخصی خود بدانند. استفاده از مشاعات برای همگان مجاز می باشد از این رو عمومی است و نگهداری از مشاعات ساختمان باید همانند ملک خصوصی شخص باشد و از این رو مفهوم خصوصی را می دهد.

 

نگهداری از مشاعات ساختمان عامل حفظ ساختمان است.

برای نگهداری از مشاعات ساختمان باید ابتدا درک درستی از مشاعات را داشته باشیم. در فرهنگ و قانون آپارتمان نشینی کلیه مواردی که در ساختمان در قید مالکیت شخص نباشد به عنوان مشاعات محسوب می شود و همه ی ساکنین نسبت به حفظ و نگهداری از آن مسئول می باشند. در آپارتمان نشینی نمای ساختمان ، ملک ساختمان، در و پنجره های عمومی ساختمان، نرده ها، لوله کشی های آب وگاز، سیم کشی های برق، لامپ های مصرفی در این اماکن، حیاط، پشت بام، پارکینگ،حیاط خلوت، تاسیسات سرمایشی و گرمایشی مرکزی، وای فای مرکزی، هزینه ی نیرو های  خدماتی ساختمان مانند: نگهبان، باغبان،سرایدار و نیرو های نظافتی همگی به عنوان مشاعات محسوب می شوند.

چنانچه هر یک از ساکنین قصد انجام تعمیراتی در راستای زیبایی و  نگهداری از مشاعات ساختمان را داشته باشند، این موضوع باید با نظر صد در صدی کلیه ساکنین و مالکین  واحد های آپارتمان انجام شود. چنانچه این تعمیرات مربوط به قسمتی از نمای ساختمان باشد که در عین حال که در تملک شخصی فرد است و  در قسمتی از ساختمان واقع شده است که در معرض دید  قرار دارد، مالک اجازه ی تغییر  به منظور زیبایی در آن را ندارد مگر اینکه در مجمع عمومی این اجازه به شخص داده شده باشد و یا اینکه هدف از تغییر، تعمیر باشد.

چنانچه ملک ساختمان و مشاعات آن دچار فرسودگی شده باشد و عدم تعمیر و بازسازی آن موجب ایجاد خسارت شود. کلیه ساکنین موظف می باشند تا نسبت به تعمیر و یا بازسازی آن اقدام کنند. در این مورد قانون با آن دسته از ساکنینی که با این موضوع مخالفت می کنند برخورد خواهد کرد.

اگر می خواهید زندگی راحت تری را در ساختمان تان تجربه کنید این کتاب را حتما بخوانید.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)