نگهداری از مشاعات آپارتمان چگونه است؟

نگهداری از مشاعات آپارتمان چگونه است؟

نادیده گرفتن نگهداری مشاعات ساختمان می‌تواند مشکلات جدی را برای مجتمع و آپارتمان ایجاد کند. مشاعات شامل امکانات و اماکن عمومی ساختمان است و باید به عنوان جزء از ملک شخصی تلقی شود.

نگهداری از مشاعات آپارتمان چگونه است؟

نگهداری از مشاعات آپارتمان  درست از زمانی شروع شد که مردم ترجیح دادند تا به صورت محدود و  مشترک در ساختمان در کنار هم زندگی کنند. برای نگهداری از مشاعات آپارتمان باید از فرهنگ آپارتمان نشینی  اطلاع داشت و و از آن مهم تر به آن عمل کرد. ساکنین و مالکین آپارتمان باید درک درستی از قسمت های عمومی و اختصاصی ساختمان داشته باشند تا بتوانند با رعایت قوانین آن، به حفظ و نگهداری از مشاعات آپارتمان اقدام کنند.

نگهداری از مشاعات آپارتمان بر عهده ی کلیه ساکنین می باشد. حتی مالکینی که در واحد ها زندگی نمی کنند باید در پرداخت هزینه های مربوط به نگهداری از مشاعات آپارتمان شرکت کنند. مشکلاتی که در اداره ی آپارتمان نشینی وجود دارد به این علت است که این سبک از زندگی دو مفهوم کاملا متضاد را در درون خود دارد. در آپارتمان نشینی در عین حال که به صورت مستقل از هم زندگی می کنید در تعامل با دیگران نیز هستید و موظف به رعایت حال همسایه ی خود می باشید.

بی توجهی به نگهداری از مشاعات ساختمان باعث بروز مشکلات جدی در مجتمع و آپارتمان می شود. مشاعات موضعی است که دو مفهوم متضاد را در آن واحد در خود دارد. از یک سو مشاعات آپارتمان مربوط به کلیه امکانات و اماکن عمومی ساختمان و آپارتمان است و از سویی دیگر ساکنین باید آن را به عنوان جزیی از ملک شخصی خود بدانند. استفاده از مشاعات برای همگان مجاز می باشد از این رو عمومی است و نگهداری از مشاعات ساختمان باید همانند ملک خصوصی شخص باشد و از این رو مفهوم خصوصی را می دهد.

 

می توان گفت نگهداری از مشاعات آپارتمان بعد از اخذ حق شارژ ساکنین یکی از بزرگترین دغدغه های این سبک از زندگی می باشد. چرا که حفظ، تعمیر و نگهداری از مشاعات آپارتمان  بر عهده ی کلیه ی  افراد می باشد و همه ی ساکنین باید در آن  مشارکت و همکاری داشته باشند.

نگهداری از مشاعات آپارتمان و فرهنگ آپارتمان نشینی

برای درک درست از مشاعات آپارتمان، قانون تعریفی را در این باره مشخص کرده است بر طبق قانون، مشاعات ساختمان شامل این موارد می باشد: حیاط، باغچه، تاسیسات مشترک گرمایشی و سرمایشی، لابی، راهرو، پله‌ها،  پشت بام، در ورودی، پنجره‌های راهرو، آسانسور، تلفن مرکزی وای فای مرکزی، اسکلت ساختمان، وسایل تامین کننده روشنایی، تلفن و وسایل اخبار، شیرهای آتش‌نشانی، ورودی پارکینگ، پارکینگ ، شوفاژخانه، انشعاب‌های مشترک،چاه، چاه آب و پمپ، منبع آب، فاضلاب، انباری مشترک، لوله‌ها و سیم‌های برق، کنتورها، پاگردها، مرکز حرارت و تهویه، رختشوی‌خانه، تابلوهای برق، تلفن مرکزی، انبار عمومی ساختمان، اتاق سرایدار، شوتینگ زباله، پله‌های ایمنی، نمای ساختمان و… .

به طور کلی هر قسمتی از ساختمان که در تملک شخصی فردی نباشد به عنوان مشاعات محسوب می شود و ساکنین حق استفاده ی خصوصی از آن را ندارند.

چنانچه هر یک از ساکنین قصد انجام تعمیراتی را در راستای زیبایی و  نگهداری از مشاعات ساختمان را داشته باشد این موضوع باید با نظر صد در صدی کلیه ساکنین و مالکین  واحد های آپارتمان انجام شود. چنانچه این تعمیرات مربوط به قسمتی از نمای ساختمان باشد که در عین حال که در تملک شخصی فرد است و  در قسمتی از ساخنمان واقع شده است که در معرض دید  قرار دارد، مالک اجازه ی تغییر  به منظور زیبایی در آن را ندارد مگر اینکه در مجمع عمومی این اجازه به شخص داده شده باشد و یا اینکه هدف از تغییر، تعمیر باشد.

 

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)