لیست وظایف مدیر ساختمان را بدانید.
لیست وظایف مدیر ساختمان را بدانید.
وظایف مدیر ساختمان باید به صورت مدون هم به ساکنین و هم به مدیر ارائه شود. مدیر ساختمان بدون توجه با اینکه ساختمان کوچک است یا بزرگ، تجاری است یا مسکونی دارای وظایف و حقوقی می باشد که هم شخص مدیر و هم ساکنین باید نسبت به آن آگاه باشند و باید قوانین موجود در این رابطه را رعایت کنند.
قبل از اینکه به وظایف مدیر ساختمان پرداخته شود در قدم اول بهتر است بدانید که مدیر ساختمان بودن می تواند به عنوان شغل مطرح شود و دارای حقوق و مزایا گردد. در این رابطه با توجه به تصمیمات مجمع عمومی ساختمان تعیین می شود که آیا به مدیر ساختمان از محل شارژ مبلغی تعلق گیرد یا خیر؟ در غیر این صورت مدیر حق برداشت مبلغی را از شارژ ندارد.
در مجتمع های بزرگ در قبال وظایف مدیر ساختمان حقوق و مزایایی را برای وی در نظر میگیرند اما در ساختمان های کوچکتر معمولا شخص مدیر از پرداخت شارژ ماهیانه معاف می شود.
لیست وظایف مدیر ساختمان چیست؟
لیست وظایف مدیر ساختمان را می توان به صورت زیر عنوان کرد:
- - اخذ شارژ از ساکنین و مالکین: یکی از سخت ترین، مهم ترین و طاقت فرساترین وظایف مدیر ساختمان جمع آوری شارژ از ساکنین است. همیشه و همیشه افرادی در مجتمع های مسکونی هستند که بدون دلیل از پرداخت شارژ طفره می روند. مدیر ساختمان باید آنقدر جدی و مصمم باشد تا بتواند شارژ ساکنین را جمع آوری کند.
- - ارائه گزارشات مالی به ساکنین: یکی از وظایف مدیر ساختمان این است که همواره گزارشاتی مکتوب و مستند از جمع آوری شارژ که به عنوان بودجه ساختمان مطرح می شود را همراه با هزینه های ساختمان به ساکنین ارائه دهد و در جلسات عمومی ساختمان آنها را از اقدامات خود مطلع سازد. در این راستا به شما پیشنهاد می شود تا از نرم افزار گوگل شیت و یا اکسل استفاده کنید. استفاده از این دونرم افزار ساده بوده و به شما این امکان را می دهد تا به راحتی به حساب و کتاب ساختمان برسید. در نرم افزار گوگل شیت می توانید به صورت آنلاین ساکنین را در جریان امور مالی ساختمان قرار دهید.
- - مطلع کردن افراد غایب از تصمیمات مجمع: از دیگر وظایف مربوط به مدیر ساختمان این است که افراد غایب را در جریان تصمیمات مجمع قرار دهد. گرچه همواره پیش از جلسات عمومی از چند روز قبل به ساکنین اطلاع داده می شود ولی با این حال ممکن است افرادی باشند که نتوانند در جلسه حضور پیدا کنند. مدیر ساختمان وظیفه اطلاع رسانی به ساکنین را دارد.
- - اجرا کردن تصمیمات مجمع عمومی ساختمان: از جمله وظایف مدیر ساختمان اجرای تصمیماتی است که در جلسات عمومی ساختمان برای حفظ ،نگهداری و زیباسازی ساختمان گرفته می شود. شخص مدیر موظف به اجرای تصمیمات است.
- - بیمه کردن ساختمان: از وظایف مهم مدیر ساختمان بیمه کردن مجتمع در برابر آتش سوزی و حوادث طبیعی است. در غیر این صورت عواقب هر گونه خسارتی که به این واسطه به ساختمان وارد شود متوجه شخص مدیر ساختمان خواهد بود.
- - توجه به اعتراضات ساکنین و برآورده کردن نیاز های ساختمان نیز از وظایف مدیر ساختمان است.
- - برخورد جدی با ساکنینی که شارژ پرداخت نمیکند، نیز در لیست وظایف مدیر ساختمان قرار می گیرد. در این رابطه ابتدا باید مدیر ساختمان به ساکنین واحد مورد نظر تذکر کتبی دهد و پس از آن می تواند از حق قانونی خود برای محروم کردن واحد مقروض از امکانات رفاهی ساختمان استفاده کند.
- - حفظ امنیت ساختمان بر عهده مدیر ساختمان می باشد. از این رو مدیر ساختمان موظف است تا در به کارگیری نیروی خدماتی ساختمان مانند امور نظافتی، باغبان، نگهبان و سرایدار دقت کند. استخدام، پرداخت حقوق و اخراج آنها از جمله وظایف مدیر ساختمان است.
- - آشنایی با قوانین آپارتمان نشینی از جمله وظایف مدیر ساختمان محسوب می شود. مدیر ساختمان باید در رابطه با مشاعات، تعمیرات، چگونگی تخصیص شارژ برای هر واحد، چگونگی برخورد با واحد های خالی و ... دانش و آگاهی لازم و کافی داشته باشد.