به پایان بردن روز کاری

به پایان بردن روز کاری

به پایان رساندن روز کاری شامل برنامه‌ریزی برای فردا، مرتب‌کردن محیط کار و مرور دستاوردهاست. این عادات به افزایش بهره‌وری و انگیزه کمک می‌کند.

به پایان بردن روز کاری

به پایان رساندن روز کاری، به معنای خاتمه دادن به پروژه‌ها و وظایفی است که برای امروز مقرر شدند و برنامه ریزی برای فردا، چیدن فضای کار، تمیزکاری و جمع آوری اسناد و تجهیزات کاری است.

در ادامه، راهنمایی‌هایی برای بهترین روش پایان دادن به روز کاری ارائه شده است:

ممکن است شما نیز جز کسانی باشید که ده دقیقه آخر زمان کاریشان را به ساعت خیره می‌شوند و ثانیه‌ها را می‌شمارند تا زودتر رهایی یابند و شاید برعکس خود‌‌تان را به‌گونه‌ای غرق در کار می‌کنید که حتی متوجه نمی‌شوید زمانش رسیده تا دفتر‌‌تان را ترک کنید و بعد هم بلافاصله وسایل خود را جمع می‌کنید و بدون خداحافظی با همکاران راهی خانه می‌شوید.

اگر هریک از دو سناریوی یادشده در بالا برای شما صحت دارد، بهتر است در دقایق پایانی روز کاری خود تجدید نظر کنید.

1.به‌روزکردن کار‌های روزانه

مایکل کر می‌گوید افراد موفق در زمینه کسب‌وکار همواره یک فهرست منظم از کار‌های روزانۀ خود دارند و در آن هر موردی را که لازم است به سرانجام برسانند ثبت می‌کنند. ده دقیقه پایانی روز کاری این افراد زمانی است که آنان سراغ کارهایی که باید انجام می‌دادند می‌روند، میزان پیشرفتشان را بررسی می‌کنند، موارد انجام‌شده را حذف می‌کنند و موارد جدید را بر اساس اولویت به آن می‌افزایند. این‌ کار سبب می‌شود آنان فردا صبح بدانند دقیقاً از چه نقطه‌ای باید کار را از سر بگیرند و شروع روزشان همراه با سردرگمی نباشد.

  1. مرتب‌کردن میز و فضای کار

‌اتمام‌رساندن کارها وقتی نظم کافی نداشته باشید بسیار طولانی‌تر می‌شود. داشتن یک فضای کاری و همین ‌طور میز مرتب به ذهن شما کمک می‌کند تا با سازماندهی بیشتری فکر کنید و امور را راحت‌تر اولویت‌بندی کنید. همچنین سبب می‌شود به وسایل و اسناد لازم خود سریع‌تر دسترسی پیدا کنید و سرعت جلورفتن کار نیز افزایش یابد.

  1. آنچه به‌دست‌آمده را بررسی کنید

تیلور می‌گوید یکی از عوامل موفقیت این است که علاوه بر تمرکز روی مواردی که لازم است به انجام برسانید، هر از گاهی آنچه که انجام داده‌اید را نیز مرور کنید. او می‌افزاید یک دقیقه زمان کافیست تا روز خود را مرور کنید و ببینید چه کارهایی انجام داده‌اید. در بسیاری مواقع متوجه می‌شوید دستاورد‌های روزانه‌‌‌تان بیشتر از حد انتظار بوده و همین امر سبب می‌شود فردا را با انگیزۀ بیشتری آغاز کنید.

  1. ضرورت توجه به اشتباهات

در هر روز کاری ممکن است اشتباهاتی داشته باشیم. افراد موفق در پایان روز خود این اشتباهات را به خود یادآوری و آن‌ها را برای همیشه به خاطر می‌سپارند. اینکه اشتباه کنیم امری پذیرفته است ولی اینکه اشتباه خود را تکرار نکنیم، از آن درس بگیریم و راهی برای جبرانش بیابیم، یک ضرورت است و پایان روز زمان خوبی است که به این مسئله بپردازیم.

  1. متمرکز بمانید

معمولاً در پایان روز ذهن شما شروع به حرکت به‌سمت افکار متفاوت و غیرمرتبط می‌کند. سعی کنید تا در دقایق پایانی روی مواردی که مشغول آن‌ها هستید، تمرکز داشته باشید و برای فردای خود کار اضافه ایجاد نکنید.

  1. تعیین‌کردن نخستین هدف فردا

افراد موفق، فهرستی از کارهایی که باید فردا به انجام برسانند دارند و در این فهرست نخستین هدفی که باید محقق شود به‌شکل واضح مشخص شده است. تیلور می‌گوید: «شاید شما بدانید لازم است فردا دو یا سه کار مهم را انجام بدهید ولی بهتر است تصمیم بگیرید که نخستین آن‌ها برای شروع و تمام‌کردن کدام است.»

هرچه بتوانید مسیر روز آیندۀ خود را مشخص‌تر کنید، دستاورد‌های آن روز بیشتر و بهتر خواهد شد.

  1. همکاران یک فرد موفق می‌دانند چطور با او در خارج از ساعات کاری تماس بگیرند

افراد موفق به کسانی که لازم است با آن‌ها در تماس باشند، یک روش مشخص و آسان را برای برقراری ارتباط در خارج از ساعات کاری ارائه می‌کنند. اینکه سعی کنید در ساعات استراحت با محل کار خود هیچ ارتباطی نداشته باشید، روشی اشتباه است. شاید بعضی روزها بخواهید از کار فاصله بگیرید ولی در زمان‌هایی که می‌دانید به شما نیاز خواهد بود، بهتر است یک روش منطقی برای ارتباط با همکاران و مدیران خود داشته باشید.

  1. افراد موفق همواره سپاسگذار هستند

معمولاً کسانی که در کار خود بهترین هستند، همواره به کوچکترین عملی که دیگران در محیط کارشان برای آنان انجام داده‌اند توجه متقابل نشان می‌دهند. در بسیاری مواقع آنان پایان روز خود را با تشکر از همکاران و مدیرانشان به اتمام می‌رسانند و همین مسئله سبب بالارفتن نشاط و روحیه در آنان می‌شود.

  1. خداحافظی‌کردن را فراموش نکنید

ذکر یک خداحافظی دوستانه در پایان روز به مدیران و همکاران شما نشان می‌دهد که با روی خوش در حال ترک محل کار‌‌تان هستید و از آنچه به انجام رسیده رضایت دارید. این امر سبب می‌شود فردا شروعی بهتر داشته باشید و همکاران شما بیش از گذشته همراهی‌‌تان کنند.

  1. افراد موفق واقعاً محل کار خود را ترک می‌کنند

افراد موفق، اهمیت برقراری تعادل بین کار و زندگی را می‌دانند و از همین روی سعی می‌کنند ساعت‌‌های معقولی را به کار بپردازند. ماندن بیش از حد در محل کار سبب می‌شود در روز‌های آتی انرژی کمتر و البته روحیۀ نامناسبی برای کارکردن داشته باشید.

معرفی کتاب شکست بیکاری:

چرا هنوز بیکار هستم؟ با وجود داشتن بهترین نمرات دانشگاهی از بهترین دانشگاه‌ها و بهترین توانایی‌ها چرا من حتی به مصاحبه هم دعوت نمی‌شوم؟ چرا تنبل‌ترین دوست من به راحتی در بهترین شرکت استخدام شده است اما من هنوز بیکارم؟

شاید بارها این سؤالات و ده‌ها سؤال منطقی دیگر را از خودتان پرسیده‌اید، احتمالاً سرخورده و ناامید با پاسخ‌هایی مانند اذعان به وجود پول، رابطه، پارتی و حتی استفاده ابزاری از چهره و بدن در فرآیند استخدام در ایران خود را راضی کرده‌اید و نهایتاً از آرزوهای خود دست کشیده‌اید، رشته‌ای که سال‌ها با هزاران امید و آرزو عمر خود را به تحصیل در آن صرف کرده‌اید به کناری گذاشته و به جبر زمانه اکنون در محیطی بسیار پایین‌تر از استاندادرهای ذهنی خود مشغول به کار هستید! و شاید حتی جذب بازارهای مشاغل کاذبی همچون بازاریابی هرمی و... شده‌اید!

شاید این حرف کمی تلخ و ناراحت کننده باشد اما باید بدانید که: هیچ کس به جز خودتان (نه والدین، نه جامعه و نه حتی پارتی و رابطه) در عدم استخدام شما مقصر نیست.

بخش عمده‌ای از مشکلات نیروی کار جوان برای یافتن شغل به عواملی مانند نداشتن مهارت‌های اولیه، دانش تخصصی و... بازمی‌گردد. متأسفانه هیچ یک از این موارد در سیستم آموزشی مورد توجه نیست و حتی رزومه‌نویسی را که نکته‌ای پایه‌ای و اساسی محسوب می‌شود هم آموزش نمی‌دهند. این مسائل منجر می‌شود تا جویندگان کار با مشکلات بسیاری مواجه شوند و از دستیابی به موقعیت شغلی مناسب ناتوان باشند.

جای خالی آموزش در زمینه‌ی نحوه‌ی رزومه‌نویسی، آمادگی برای مصاحبه‌ی حضوری و از آن مهم‌تر نحوه‌ی رفتار در محیط کار به شدت در بازار کار ایران احساس می‌شود. با این اوصاف، کتاب شکست بیکاری (Overcome Unemployment) را می‌توان نتیجه‌ی دغدغه‌ی مشترکی دانست که به وسیله‌ی پیمان احمدی و نیما بریری (Nima Boreyri) تدوین شده است. نویسندگان این کتاب تلاش کرده‌اند تا حد ممکن اطلاعات مورد نیاز را بومی‌سازی و با تجربیات خود تلفیق نمایند تا اینگونه کتاب حاضر را به راهنمایی جامع تبدیل کنند.

مطالعه‌ی کتاب شکست بیکاری به چه کسانی توصیه می‌شود:

اگر به دنبال کار می‌گردید و یا اگر فکر می‌کنید شایستگی شغل بهتری را دارید، حتماً کتاب شکست بیکاری را بخوانید؛ چرا که این کتاب شما را با مهارت‌ها و نکات مورد نیاز برای کاریابی آشنا می‌کند و گنجینه‌ای ارزشمند محسوب می‌شود.

خرید کتاب صوتی شکست بیکاری از نوار

خرید کتاب الکترونیکی شکست بیکاری از کتابراه

خرید کتاب صوتی شکست بیکاری از کتابراه

 خرید نسخه کاغذی کتاب شکست بیکاری از مثبت دانش

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)